Redningar

Jag funderar på fisk- skaldjurskakor och tankarna går till om man skall mixa hela smeten eller bara finhacka. I kontakt med en kock diskuterade vi de olika konsistenserna. Han tipsade också om arrowrot som bindmedel, det har jag aldrig provat. I samband med lite googling på ämnet lyckades jag hitta en en bra liten sammanfattning om redningar på SVD:

En sås som reds med vetemjöl blir lite grumlig och det passar i såser med mjölk eller grädde. Maizena ger mindre grumlighet och passar bra i skysåser och grytor. Arrowrot ger en helt klar redning, något som man ofta eftersträvar i en wok eller andra asiatiska rätter och i ljusa skysåser. Potatismjöl används oftast i soppa och kräm med frukt och bär.

Det går åt samma mängd vetemjöl som maizena för en redning. Använder man arrowrot går det åt knappt hälften jämfört med vetemjöl och maizenwpid120-2015-12-03-07.34.19.jpga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *